Birlik ol, dünya kazansın

Conrad Hotel’de (İstanbul) “Barış, Kalkınma ve Dayanışma için Gençliğin Güçlendirilmesi” temasıyla düzenlenen İslâm İşbirliği Teşkilâtı (İİT) Gençlik...

Conrad Hotel’de (İstanbul) “Barış, Kalkınma ve Dayanışma için Gençliğin Güçlendirilmesi” temasıyla düzenlenen İslâm İşbirliği Teşkilâtı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı’nda yapılan konuşmalarda İslâm âleminin dertlerine çareler aranmış.
Konferansa, İİT’ye üye 56 ülke ve 5 gözlemci ülkenin Gençlik ve Spor Bakanları ile İİT’ye bağlı kuruluşlar ile diğer uluslar arası kuruluşlardan temsilciler katılmış.

İslâm İşbirliği Teşkilâtı Gençlik ve Spor Bakanları (ICYSM) Başkanı Prens Abdullah bin Musa’ed bin Abdülaziz el Suud, İslâm âleminin içinde bulunduğu tabloyu değerlendirirken şöyle demiş: “Hayır işleri İslâm’ın faziletlerindendir. Bu toplantıda, geçmişe göre daha önemli ve daha etkin bir ortamda bulunmaktayız. Eğitimi de önemsemeliyiz. İslâm milletini oluşturan halkların daha etkin bir biçimde bir arada olması gerekiyor. Kin, taassub ve aşırı milliyetçilikten uzak durulmalı ve barış içerisinde bir mesaj verilmesi gerekiyor. (...) Özellikle de içinde bulunduğumuz şu sıkıntılı günlerden dolayı, daha etkin çalışmalar yürütmek zorundayız. Kapsayıcı ve insana dayalı programlar, ortaya koymalıyız. Hepimiz, biliyoruz ki başarının özünde ancak bunlar vardır.” (AA, 6 Eylül 2016)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar