Birilerinin Trump sevgisi

Gönül arzu eder ki okyanus ötesindeki, Amerika’daki başkanlık seçimleri Türkiye’yi ve dolayısı ile İslam dünyasını ilgilendirmesin.Fakat dünya gerçekleri farklı. İstesek de istemesek de...

Gönül arzu eder ki okyanus ötesindeki, Amerika’daki başkanlık seçimleri Türkiye’yi ve dolayısı ile İslam dünyasını ilgilendirmesin.
Fakat dünya gerçekleri farklı. İstesek de istemesek de ABD’deki başkanlık seçimi ülkemizi de İslam dünyasını da dünyayı da ilgilendiriyor, merak ettiriyor.

ABD tarihinin en sıra dışı başkanlık seçimlerinden biri olarak görülen 2016 seçimleri 8 Kasım 2016’da yapılacak. Hatırlanacağı üzere eski Dışişleri Bakanı Demokrat Partili Hillary Clinton ABD tarihinin ilk kadın başkan adayı oldu. İş adamı Cumhuriyetçi Parti mensubu Donald Trump ise 60 yıl aradan sonra, siyasi kariyeri bulunmamasına rağmen başkan adayı olan ilk kişi olarak kayıtlara geçti.

Demokratlar, umumiyetle başka ülkelerde olduğu gibi Amerika’da da daha hürriyetperver politikalara imza atıyorlar. Amerika’daki Cumhuriyetçiler ise biraz Türkiye’deki ‘sol, tek parti’ anlayışını yansıtır diye bilinir.

Seçim tarihi yaklaştıkça medyada dikkat çekici bir taraftarlık, tarafgirlik öne çıkıyor. Türkiye’deki bir kısım ‘mütedeyyin medya’ Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’ı destekliyor. Acaba “Bütün Müslümanları Amerika’dan kovacağım” mânâsına gelen beyanlarda bulunan ve bu beyanlarında ısrarcı olan Trump’ı mütedeyyin gazeteci ve siyasetçilerin desteklemesi nasıl izah edilebilir? Fikrî bir uyum ve benzerlik mi var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar