Bir cinayetle kaç kuş vurdular?

Ülkemizde gündemin bu kadar hızlı değişmeye başlaması tehlike işareti olarak görülmeli.Maalesef “Bu kadar da olmaz” denilen hadiseler yaşanıyor. Pazartesi akşamı (19 Aralık 2016) Ankara’nın...

Ülkemizde gündemin bu kadar hızlı değişmeye başlaması tehlike işareti olarak görülmeli.
Maalesef “Bu kadar da olmaz” denilen hadiseler yaşanıyor. Pazartesi akşamı (19 Aralık 2016) Ankara’nın merkezinde bir sergi açılışı sırasında Rus Büyükelçisi’nin vurulması sadece Türkiye’de değil dünyada da şok etkisi meydana getirdi.

Herkes kabul ediyor ki bu terör eylemi basit bir cinayet değil. Medyadaki yorumlara bakılırsa bu cinayet ve terör hadisesi hemen çözülmüş kanaati hâsıl oluyor. Gerçekten de çözülmüş sayılabilir mi? Neredeyse ‘canlı yayın’da işlenen bu cinayetin azmettiricileri ve hedeflerini teşhis etmek acaba kolay olur mu? Elbette hadisenin önünü ve arkasını terör ve güvenlik uzmanları araştıracaktır, ancak cinayeti işleyenin ölü olarak ele geçirilmesi olumsuz bir netice değil midir?

Cinayetle Rus Büyükelçisi Andrey Karlov öldürüldü, ama asıl hedef ‘bir cinayetle bin hedef vurmak’ mıydı? Akla hayale gelmeyen bir cinayetle karşı karşıyayız. Cinayeti işleyen kişinin kimliği ve cinayet sonrasında sergilediği tavır da çok garip. Attığı sloganlar kime ya da kimlere fatura edilir? Bu cinayet sonrasında politikalar nasıl şekillenir? İç içe girmiş çok bilinmeyenli bir cinayetle karşı karşıyayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar