Bilgiler niçin gizlendi?

Pek de alışık olunmadığı üzere bazı belediye başkanları görevlerinden istifa etti daha doğrusu istifa ettirildi.Bu başkanların niçin istifa ettiği ya da istifa ettirildiği ayrı bir konu. Taraflar kendi...

Pek de alışık olunmadığı üzere bazı belediye başkanları görevlerinden istifa etti daha doğrusu istifa ettirildi.
Bu başkanların niçin istifa ettiği ya da istifa ettirildiği ayrı bir konu. Taraflar kendi pencerelerinden bu durumu değerlendirebilirler. Bu adımın siyasî bakımdan da iyi bir tercih olmadığı söylenebilir. Neticede karar kendilerinin.

Ancak medya bu istifaları kamuoyuna duyururken bazı bilgileri gizlemeyi tercih etti. Meselâ, Pazartesi günü görevinden ve partisinden istifa eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı’yla ilgili resmî haber özetle şöyle:

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, görevinden ve partisinden istifa etti. Uğur, (...) düzenlediği basın toplantısında, (...) şunları kaydetti: “(...) Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. (...) Üzgünüm, kırgınım, fakat huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar