Bedelli askerlik isteyenlerin gerekçeleri

Her fırsatta ifade edilmeye çalışıldığı üzere askerlik konusunda kalıcı çare bu mesleğin profesyonel kişilerce yapılmasıdır.Kişinin işi askerlik olursa hem tecrübe kazanır hem de...

Her fırsatta ifade edilmeye çalışıldığı üzere askerlik konusunda kalıcı çare bu mesleğin profesyonel kişilerce yapılmasıdır.
Kişinin işi askerlik olursa hem tecrübe kazanır hem de mesleğini severek yapar. Bunun yerine şimdi olduğu gibi herkesi sıradan askere almak, belli bir süre silâh altında tutmak sonra da terhis etmek çare olmuyor.

Daha önce de ifade edildiği üzere askerlik görevini yapmış bir kişi olarak bunu dile getiriyoruz. “Ben yaptım, başkası da yapsın” diyerek yanlışta ısrar etmenin bir faydası yok. Teknoloji de hızla ilerlediğine göre 10 yıl önce askerlik görevini yapmış bir kişi meselâ bugün silâh altına alınca ne ölçüde verimli olabilir? Maksat düşmana karşı galip gelmekse ehil insanların meslek olarak bu işi yapmasında fayda var. Öğretmen gibi, polis gibi, tapu memuru gibi... Zaten sözleşmeli er ya da uzman çavuş gibi uygulamalar bunun için getirilmedi mi? O halde bu sistemin yaygınlaştırılmasında fayda var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar