Bayramı uğurlarken

İdrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramını uğurluyoruz.Gönül arzu ederki ki bu bayram ve her bayram sıkıntısız, dertsiz, kedersiz olsun. Ancak netice itibarıyla dünya bir imtihan yeri olduğu için dertler de...

İdrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramını uğurluyoruz.
Gönül arzu ederki ki bu bayram ve her bayram sıkıntısız, dertsiz, kedersiz olsun. Ancak netice itibarıyla dünya bir imtihan yeri olduğu için dertler de hayatın bir gerçeği olarak yaşanıyor.

Bir yanda İslâm âlemini kavuran sıkıntılar olmakla beraber, bir yanda da müjdeli haberler ve hadiseler yaşanıyor. Bu bayramda da gerek İslâm ülkelerinde ve gerekse diğer ülkelerde “İstikbal İslâmındır” müjdesini ve tesbitini doğrulayan pek çok hadise yaşandı. Kurban Bayramını uğurlarken bunları bir defa daha hatırlamak ve hatırlatmakta fayda var.

Yeni ABD Başkanının Amerika’da yaşayan insanları İslâm’dan ve Müslümanlardan ürkütmek için verdiği mesajlar ters tepmiş görünüyor. ABD’de başşehir Washington ve çevresinde yaşayan binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazında Amerika Diyanet Merkezi’nde (DCA) buluşmuş. Burada çifte bayram havası yaşanmasına vesile olan şöyle bir hadise daha yaşanmış: Kurban Bayramı’nın ilk gününde Amerika Diyanet Merkezine gelen ve buradaki görevli imam Ali Tos’un huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Christopher Byron adlı Amerikan vatandaşı, “15 yaşından beri Kur’ân-ı Kerîm’i okuyor ve anlamaya çalışıyordum. Uzun bir sürecin sonunda Müslüman olmaya karar verdim ve bu Kurban Bayramı’nın en iyi başlangıç olduğunu düşündüm. Bu kararı verdiğim için çok mutluyum” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar