Bayram tablosu

Allah’a şükürler olsun ki, idrak ettiğimiz bu mübarek Kurban Bayramında da dünyanın dört bir tarafından müjdeli haberler geldi.İslam âleminin elbette çok büyük ve acilen tedavi edilmesi gereken yaraları...

Allah’a şükürler olsun ki, idrak ettiğimiz bu mübarek Kurban Bayramında da dünyanın dört bir tarafından müjdeli haberler geldi.
İslam âleminin elbette çok büyük ve acilen tedavi edilmesi gereken yaraları vardır, ancak bayram günlerinde ortaya çıkan tablo gelecek için müjdeler veriyor.

Başta İslam ülkelerindeki camiler değil, Müslümanların nüfus bakımından azınlık olarak yaşadıkları ülkelerdeki camiler, mescitler ve sokaklar namaz kılanlarla doldu. Böyle bir tablo karşısında bin defa şükredilmez mi? Haza min fadlı Rabbi/ Bütün güzellikler Rabbimizdendir.

Dünyadaki Kurban Bayramı tablolarının bir kısmını hatırlamak ve hatırlatmakta fayda var.

Haberlere göre yüzlerce Lübnanlı, camilere akın etmiş. Lübnan Müftülüğü Genel Sekreteri Şeyh Emin el-Kürdi’nin bayram namazının ardından verdiği hutbede İslam âleminin birliği için dua etmesi ayrıca takdire şayan. Şeyh Emin el- Kürdi ayrıca, Lübnan’ın mezhebi ve dini çeşitliliğine dikkat çekerek anlaşmazlıkların ve ihtilafların giderilmesi gerektiğini ifade etmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar