Bayram günleri bitmesin

Bizleri bir Kurban Bayramı gününe daha kavuşturan Allah’a (cc) hamd olsun, şükr olsun.İslâm âlemi ve insanlık, geçen yıllarda nispetle kısmen daha huzurlu bir bayram idrak ediyor. Savaşların ve kavgaların...

Bizleri bir Kurban Bayramı gününe daha kavuşturan Allah’a (cc) hamd olsun, şükr olsun.
İslâm âlemi ve insanlık, geçen yıllarda nispetle kısmen daha huzurlu bir bayram idrak ediyor. Savaşların ve kavgaların sona erdiği, barışın daim olduğu bir İslâm âlemi, insanlık ve dünya niyaz ediyoruz.

Eğer uygulanabilirse ve devamlı olursa Suriye’de bayram öncesi varılan ateşkes kararı bir bayram müjdesiydi. Kıbrıs’tan da anlaşma haberleri geliyor. ‘Tarafsız bölge’de bir araya gelen KKTC Cumhurbaşkanı ile Rum lider yıl sonuna kadar bir çözümün adaya getirilme ihtimalinden bahsetti. (AA, 11 Eylül 2016)

Gözden ırak bir Müslüman beldede de barış ihtimali belirmiş. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin ulusal birlik hükümeti ile Gulbeddin Hikmetyar liderliğindehi Hizb-i İslâmî (İslâm Partisi) arasındaki anlaşmazlıklar dolayısıyla aylarca süren görüşmelerde sona gelindiği haberleri geliyor. Bu noktada umut verici bilgiyi Hikmetyar’ın oğlu sosyal medya hesabından duyurmuş ve tarafların barış anlaşması tasarısının maddeleri üzerinde anlaştığını yazmış. (AA, 11 Eylül 2016)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar