‘Bana ne hukuktan’ denebilir mi?

Ülkemizin sıkıntılı bir süreçten geçtiği belli.Hem komşularımızla hem de yıllardan beri ekonomik ve siyasî konularda birlik kurduğumuz Avrupa ülkeleriyle sıkıntılar yaşanıyor. Her...

Ülkemizin sıkıntılı bir süreçten geçtiği belli.
Hem komşularımızla hem de yıllardan beri ekonomik ve siyasî konularda birlik kurduğumuz Avrupa ülkeleriyle sıkıntılar yaşanıyor. Her fırsatta ifade edilmeye çalışıldığı üzere sulh esastır ve haklı kararlar, haklı bir dille savunulmalıdır.

Avrupa ile ilişkilerdeki problemlerle beraber bir yandan da görüşmeler de devam ediyor. Bu toplantıların birinden sonra açıklama yapan Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini “güvenli, ekonomik açıdan canlı ve demokratik bir Türkiye” ile çalışma niyetini sürdürdüklerini söylemiş. 

Mogherini konuşmasında “Türkiye’de çok sayıda demokratik muhalefet üyesinin, gazetecilerin ve insan hakları savunucularının tutuklanmasının endişe verici” olduğunu hatırlatmış ve “Aramızdaki işbirliği ve diyaloğun hukuk devleti ve temel özgürlükler alanında somut pozitif adımlarla sürdürülebilir durumda olması gerektiğini geçmişte sürekli yaptığımız gibi bugün de vurguladık” tesbitini de ilâve etmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar