Bakir İzzetbegoviç’in penceresinden

Dünyada yaşanan hadiseler, “doğru İslâmiyeti ve İslâmiyete lâyık doğruluğu” bütün dünyanın gündemine taşıyor.Bir yandan “İslâm korkusu” yayılmak istenirken, öte...

Dünyada yaşanan hadiseler, “doğru İslâmiyeti ve İslâmiyete lâyık doğruluğu” bütün dünyanın gündemine taşıyor.
Bir yandan “İslâm korkusu” yayılmak istenirken, öte yandan bu korkuya çare olarak İslâmın doğru öğrenilmesi, öğretilmesi ve yaşanması gerektiği hatırlatılıyor.

Hatırlanacağı üzere “doğru İslâmiyet ve İslâmiyete lâyık doğruluk” kavramı Risale-i Nur’da yer alan orıjinal tesbitlerden biridir. Bediüzzaman Hazretleri, “Eğer biz doğru İslâmiyeti ve İslâmiyete lâyık doğruluğu ve istikameti göstersek, bundan sonra onlardan fevc fevc dahil olacaklardır” demektedir. (Eski Said Dönemi Eserleri, Münâzarât, s. 259)

Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç de İstanbul’da düzenlenen “13. İslâm Zirvesi”ne katıldıktan sonra verdiği bir röportajda, “İslâm’ı gerçek manasıyla öğrenen yeni nesil önümüzdeki bölünmeleri aşacak ve İslâm’ı dünya gücü haline getirecektir” ifadelerini kullanmış. (Konuşan: Nil Gülsüm, Yeni Şafak, 25 Nisan 2016)

Bakir İzzetbegoviç’in bazı tesbitlerini özetleyerek paylaşmakta fayda var:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar