Amerika’nın itiraflar zinciri

Geçmişte Afganistan ve Irak’ta yaşananların bir benzerinin bugün Suriye’de yaşandığını söyleyenler haksız mı? Hatırlanacağı üzere Amerika, Afganistan ve Irak’a demokrasi götürmek...

Geçmişte Afganistan ve Irak’ta yaşananların bir benzerinin bugün Suriye’de yaşandığını söyleyenler haksız mı? Hatırlanacağı üzere Amerika, Afganistan ve Irak’a demokrasi götürmek için gittiğini iddia etmişti. Bugün ise maksatlarının başka olduğunu kendileri itiraf ediyorlar.
Irak’da yaşananlarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eski ABD Dışişleri Bakanı ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Condeleezza Rice şöyle demiş: “Biz Irak’a demokrasiyi getirmek için değil, Saddam Hüseyin’i devirmek için gittik.” (www.gazetevatan.com, 12 Mayıs 2017)

Bu tesbit için olsa olsa ‘Beklenen itiraf’ denilebilir. Ancak daha ilk gün işin bu noktalara geleceği umumî mânâda bilinmiyor muydu? Acaba o günkü müdahaleye itiraz etmesi gerekip de itiraz etmeyenler şimdi kendilerini sorguluyorlar mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar