Ahlâk imtihanı

Türkiye İş Ahlâkı Zirvesi ‘17 etkinliğinde yapılan konuşmalar büyük ölçüde ülkemizin dertlerinin ve problemlerin bilindiğini, ama ne hikmetse bunların düzeltilmesi için gerekli olan...

Türkiye İş Ahlâkı Zirvesi ‘17 etkinliğinde yapılan konuşmalar büyük ölçüde ülkemizin dertlerinin ve problemlerin bilindiğini, ama ne hikmetse bunların düzeltilmesi için gerekli olan adımların atılmadığını bir defa daha hatırlattı ya da gösterdi.

Meselâ, toplantıda konuşan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak şöyle demiş: “İş hayatında barış ve huzurun sağlanabilmesi adaletin sağlanmasıyla mümkün.” 

Olpak, büyüme ve inovasyonun hem çok önemli hem de tanımından çözüm reçetesine kadar farklı bakış açılarının bulunduğu iki zor kavram olduğunu söyleyip şöyle konuşmuş: “Bizim toplumumuzun genelinin ahlâktan anladığı, inanç değerlerimiz çerçevesinde bir ahlâk anlayışıdır ve batının, moral değerler olarak ifade ettiği ahlâk anlayışının daha kapsamlı ve insanisidir. İş ahlâkı, iş dünyasındaki davranışları yönlendiren, rehberlik eden etik ilkeler ve standartların toplamıdır, düzeni sağlamak bakışıyla iş hayatındaki anarşiyi önleyen değerler bütünüdür.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar