Acı gerçekler

Sebeplere bakıldığında çok daha iyi durumda olmamız icap ederken pek çok noktada sıkıntılarla karşı karşıyayız.Maddi sıkıntılar bir şekide aşılabilir, ama manevi derter çok daha can...

Sebeplere bakıldığında çok daha iyi durumda olmamız icap ederken pek çok noktada sıkıntılarla karşı karşıyayız.
Maddi sıkıntılar bir şekide aşılabilir, ama manevi derter çok daha can alıcı, can yakıcı.

Elbette ‘ahir zaman’da olduğumuzun ve günümüz şartlarının derin manevi yaralara yol açtığının da farkındayız. Karşı karşıya olduğumuz mesele hepimizin meselesi. Çocuklardan gençlere, aileden cemiyetin her ferdine kadar manevi bakımdan ciddi tehlikelerle karşı karşıyayız. Manevi yönümüzün çok daha iyi olması beklenirken bu sahada olumsuz gelişmelere şahit olunuyor. Allah muhafaza etsin, ahlak cehpesindeki bu aşınma önümüze büyük faturalar çıkarabilir.

Manevi bakından tehlike sinyallerinin çaldığı pek çok kişi tarafından da ifade ediliyor. Hal ve gidiş, bir köşe yazısında şöyle ifade edilmiş: 

“Bazılarınız bana kızabilir ama olsun dost acı söyler demişler ya siyasi ve bürokratik mekanizma kendi ütopik dünyalarına hapsolmuş vaziyette. Real-politikten çok uzaklar. Bir sonraki seçimde yerimi nasıl korurum gibi basit ve günlük meselelere indirgenmiş siyasetin felsefesi olmaz, kalmaz çünkü. Siyasetçinin bilgi kaynakları sağlıklı değil. İlüzyona dayalı. (...) Öğretmenler, mürşidler, üstadlar, pirler, eğitmenler, hocalar v.b. gibi ne kadar insan eğitimi kutsal mesleğini icra eden varsa beraber hareket etmeliler. İnsan eğitiminin birinci gayesi kendini tanımadır. Sen öncelikle kendini tanımadığın zaman diğer bilinecek şeyleri de anlamazsın. (...) Toplum bu irfan ocaklarının eğitiminden mahrum bırakıldı. Geriye kalan dini eğitim ise bu özden uzak. İnsan ruhuna hitap etmiyor. Maneviyat din bilimlerinden dışlandı. Din artık maddi tarih konusu oldu. (...) Ey ilahiyat hocaları, ey Diyanet hocaları, ey Milli Eğitim görevlileri, ey yöneticiler! İnsanın ruhuna hitab eden bir projeniz yoksa boşuna zahmet çekmeyin, insanın ‘Kötüleşme’sine mani olamazsınız. Olamıyorsunuz da, durum ortada.. İnsan kalitemiz her geçen gün bozuluyor. Gençlerimiz bonzai âlemlerinde.. Çözüm imam hatip liselerinin, ilahiyat fakültelerinin, camilerin, vakıfların, derneklerin v.s sayısını arttırmakta da değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar