AB’yi hatırlamak

Seçimler sebebiyle açıklanması ertelenen “Avrupa Birliği Türkiye İlerleme Raporu” nihayet yayınladı.Raporda önemli tesbitler var. Belki de en dikkat çekici tesbit, Avrupa Birliği sürecinin ilerlemesi ve...

Seçimler sebebiyle açıklanması ertelenen “Avrupa Birliği Türkiye İlerleme Raporu” nihayet yayınladı.
Raporda önemli tesbitler var. Belki de en dikkat çekici tesbit, Avrupa Birliği sürecinin ilerlemesi ve geliştirilmesinin Türkiye’nin de menfaatine olduğu şeklindeki tesbittir.

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği elbette Avrupa ülkelerinin de menfaatinedir. Aksi durum, eşyanın tabiatına aykırı olurdu. Yani, Avrupa Birliği’ne üye ülkeler Türkiye’nin birliğe üye olmasında zarar görecek olsa bu üyeliği niçin istesin? Aynı şekilde, bu üyelikten dolayı Türkiye’nin de menfaati vardır. “Nasıl bir adım ki iki taraf da kâr ediyor?” sorusu akla gelir. Ticaret gibi, turizm gibi; her iki tarafın da kâr etmesi mümkündür ve öyle de olacak inşallah.

Daha önce açıklanan raporlarda olduğu gibi, Türkiye’yi rahatsız eden tesbitlerin olması da mümkündür. Ancak gerçekleri görmek durumundayız. Birliğe üye olmak isteyen taraf biz olduğumuza göre, var olan kaidelere uymak da bizden beklenir. Elbette itiraz ettiğimiz ve etmemizin mümkün olduğu kurallar vardır. Onlara itiraz etmekle birlikte, üye olmanın getireceği faydaları da görmezden gelemeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar