Eğitim çöktü mü?

Eğitim sisteminde sıkıntılar olduğu noktasında her halde bir fikir birliği vardır.O halde öğrencisinden öğretmenine, tarihçisinden sosyoloğuna, velisinden idarecisine herkes bu hususta fikirlerini ifade etmeli ki...

Eğitim sisteminde sıkıntılar olduğu noktasında her halde bir fikir birliği vardır.
O halde öğrencisinden öğretmenine, tarihçisinden sosyoloğuna, velisinden idarecisine herkes bu hususta fikirlerini ifade etmeli ki çözüm bulunabilsin.

Nitekim Kayseri’de düzenlenen “Ortadoğu’da Yeni Gelişmeler ve Kudüs” konulu bir konferansta eğitim konusunda tesbitler yapılmış. Yeni Ufuklar Derneği tarafından düzenlenen gecede konuşan tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, eğitim sistemindeki sıkıntılara dikkat çekmiş ve idarecileri ikaz vazifesini yerine getirmiş.

Eğitim konusunda değerlendirmeler yapan tarihçi yazar Prof. Dr. Ortaylı, şöyle konuşmuş: “Millî Eğitim, çok zayıf bakanlık. ‘Bunu çok tenkit ediyorsunuz’ diyen Bakan İsmet Yılmaz’a da söyledim. ‘Tenkit ettiğim siz değilsiniz’ dedim. Millî Eğitim Bakanlığı; maalesef 60 senedir çöküntü halinde gidiyor. Ne Osmanlı döneminde ne de Cumhuriyet’in ilk yıllarında olmayacak kadar toplum hayatının dışına itilmişlik, öğretmene saygı olayı ortadan kaldırılmış, yöneticilerin maariften anlamadıkları bir müessese haline gelmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar