Çöpten çıkan kütüphane

Kusura bakılmasın, ama kitapların büyük bir dost olduğunu öğretemeyen bir eğitim sistemi kimseye bir şey kazandırmaz. Her gün eğitim sistemini, her vakit de kitap okumanın faydalarını konuşsak yine de...

Kusura bakılmasın, ama kitapların büyük bir dost olduğunu öğretemeyen bir eğitim sistemi kimseye bir şey kazandırmaz. Her gün eğitim sistemini, her vakit de kitap okumanın faydalarını konuşsak yine de zamanımızı israf etmiş sayılmayız.

Ne hikmetse ülkemizi idare edenler uzun yıllar kitaptan, kitap okuyandan, kitap satandan korkmuş ve ürkmüştür. Bunun tesiriyle bazı aileler de “Fazla kitap okuma gözlerin bozulur” benzeri sözlerden başlayıp işi “Fazla okuma, deli olursun”a dahi vardırmıştır.

Son yıllarda yeniden bazı kitaplar ve yayınevleri toplu olarak suçlu görülmüş, o yayınevlerinin imzasını taşıyan her türlü kitap ‘suçlu’ ilân edilmiş ve ‘suç aleti, suç unsuru’ olarak televizyon ve gazetelerde teşhir edilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar