Uzun yolun kısa notu

Eş, dost ve akraba ziyareti vesilesiyle kısa süre için uzun sayılabilecek bir yolculuk yapmak nasip oldu.Rize’den yola çıkarak Trabzon-Gümüşhane-Sivas yolunu takip ederek Kayseri’ye gittik ve dönüşte de Tokat, Amasya...

Eş, dost ve akraba ziyareti vesilesiyle kısa süre için uzun sayılabilecek bir yolculuk yapmak nasip oldu.
Rize’den yola çıkarak Trabzon-Gümüşhane-Sivas yolunu takip ederek Kayseri’ye gittik ve dönüşte de Tokat, Amasya, Samsun’dan geçerek Senoz Vadisi’ndeki köyümüze ulaştık.

Her yolculuğun kendisine göre zahmeti olduğu gibi güzellikleri de vardır. Ülkemizin her köşesi güzel ve biraz gayretle daha da güzel olabilir. Seyahat eden herkes rahatlıkla görebilir ki şehirler ve ilçeler arasında adaletli bir dağıtım bulunmuyor. Bir şehir ya da bir ilçe maddî anlamda zenginliğe ulaşmışken, başka bir ilçemiz neredeyle 20 yıl öncenin şartlarını yaşıyor.

Seyahat söz konusu olduğunda yollardan bahsetmemek olmaz. Kilometrelerce yol yapmış olmakla haklı olarak övünüyoruz, ama şundan emin olun ki yapılmayı bekleyen daha çok yol var. Bahsettiğim güzergâh üzerindeki yolları görünce “Övündüğümüz yollar nerede?” demekten kendinizi alamazsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar