Avustralyalı bakana alkış

Dünyanın her yerinde iyiler ve kötüler olduğunu, toptancılık yapmamak gerektiğini Avustralya’da yaşanan bir hadise ile yeniden görmüş olduk.Şöyle ki, Avustralya’da faaliyet gösteren ırkçı...

Dünyanın her yerinde iyiler ve kötüler olduğunu, toptancılık yapmamak gerektiğini Avustralya’da yaşanan bir hadise ile yeniden görmüş olduk.
Şöyle ki, Avustralya’da faaliyet gösteren ırkçı anlayışıyla tanınan “Tek Ulus” partisinin senatörü Pauline Hanson isimli hanım, Müslümanlara karşı fena fikirlerini ortaya koymak için ‘burka’ giyerek meclise girmiş. Bununla, Avustralya’daki idarecileri Müslümanlar aleyhinde kışkırtmak, ‘burka’ ve benzeri giyim tercihlerini yasaklatmak istiyormuş.

Tabiî ki Avustralya gibi nüfusunun çoğunluğunun Müslüman olmayan bir ülkede böyle bir hareketin netice alması akla gelebilir. Maalesef ki böyle bir propaganda, böyle bir provokasyon neredeyse Müslüman ülkelerde bile idarecileri yanıltabilir. Neyse ki aynı şey Avustralya’da olmamış ve insaflı yöneticiler bu tuzağa düşmemiş. Avustralya Adalet Bakanı George Brandis, idarecileri ve vekilleri Müslümanlar aleyhinde kışkırtmak isteyen senatör Pauline’e alkışlanan bir cevap vermiş. Avustralya’da burkanın yasaklanması için çalışmalar yürüteceğini ifade eden ırkçı parti ‘Tek Ulus’a mensup senatör Pauline Hanson’un, “Avustralya halkı adına söylemek istediğim, Avustralyalıların büyük bir çoğunluğu burkanın yasaklandığını görmek istiyor” sözüne karşı şöyle demiş: “Hayır Senatör Hanson, hayır. Burkayı yasaklamayacağız. Avustralya’da yaklaşık yarım milyon Müslüman yaşıyor. Onların büyük bölümü de yasalara saygılı, gayet iyi Avustralyalılar. Onları alay konusu yapacak, yalnızlaştırıp uçlara itecek, dini kıyafetleriyle dalga geçecek değiliz. Sizi yaptığınız bu dehşet şeyi bir kez daha düşünmeye dâvet ediyorum.” (www.bbc.com, erişim: 18 Ağustos 2017)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar