Rus büyükelçi neden öldürüldü?

Pazartesi akşamı Ankara'da küresel siyasetin geldiği o dehşetengiz noktayı gözler önüne seren elim bir hadise yaşandı. Rusya'nın Türkiye büyükelçisi Karlov, ABD merkezli FETÖ adlı terör...

Pazartesi akşamı Ankara'da küresel siyasetin geldiği o dehşetengiz noktayı gözler önüne seren elim bir hadise yaşandı. Rusya'nın Türkiye büyükelçisi Karlov, ABD merkezli FETÖ adlı terör örgütüne mensup bir kişi tarafından kameralar önünde öldürüldü.
Bu bir suikast ve tetikçi de belli. Ortada olan bir başka şey varsa o da olayın kamufle ediliş şekli.
Senaryo belli: Rusya'nın Halep'te yaptıklarına kafası bozulan "Türkiyeli bir radikal İslamcı" Rus büyükelçinin yanına sızar ve onu "siyasi mesajlar" eşliğinde katleder!
FETÖ'cüler İngilizce tivitler atarak tetikçinin "sahte polis kimliği" ile salona girdiği, "İslamcı sloganlar" attığı ve "Nusra üyesi" olduğu yalanını yaymaya başladılar.
FETÖ'cülerin mesajlarına en büyük paylaşım desteğini ise PKK'lılar verdi.
Doğan medyası ne yazık ki bir kez daha yanlış yerde durarak olaydan hemen sonra, daha neyin ne olduğu belli değilken saldırganın "Türkiyeli bir radikal İslamcı" olduğu imajına destek vermeyi tercih etti. (Bu olaydan iki gün önce Hürriyet'in Washington merkezli olarak yaptığı ve Tolga Tanış imzası taşıyan haberi de tam bu noktada hatırlamakta yarar var).
Hürriyet'in internet sitesinden, CNN Türk ekranlarından bir FETÖ propagandası olmaktan öteye geçmeyen "saldırganın Nusra bağlantısı olduğu" yönündeki dezenformasyon dolaşıma sokuldu.
Hürriyet'teki en ılımlı yorumlar "hükümetin ihmalleri"ne odaklandı. Mutat olduğu üzere Batı basını da bu yalanlara sarıldı ve Türkiye kamuoyundaki "Halep hassasiyeti"ni bu suikasta gerekçe gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.909 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.749 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.801 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar