Maksat Türkiye’yi oyuna çekmek

Son yıllarda bu coğrafyada cereyan eden gelişmelerin ortak bir özelliği var. Her biri doğrudan ya da dolaylı olarak "Türkiye'ye kaybettirmek" amacıyla hayat bulmuş gelişmeler. Evet, küresel aktörler kısa, orta ve uzun vadede...

Son yıllarda bu coğrafyada cereyan eden gelişmelerin ortak bir özelliği var. Her biri doğrudan ya da dolaylı olarak "Türkiye'ye kaybettirmek" amacıyla hayat bulmuş gelişmeler.
Evet, küresel aktörler kısa, orta ve uzun vadede Türkiye'ye kaybettirmek için 2010'dan bu yana yoğun bir uğraş içinde.
"Ne yani, tek hedef Türkiye mi?" diye sorabilirsiniz. Elbette tek hedef Türkiye değil. Fakat hedefteki başlıca aktör Türkiye. Zira bölgedeki tek gerçek aktör Türkiye.
Türkiye'nin düşürülmesi bölgenin 100 yıl öncesinde olduğu gibi bir kez daha Batılılar tarafından parsellenmesi için bir zorunluluk olarak görülüyor.
Batıcılar, aşağılık kompleksini bir türlü yenemeyen okumuş yazmışlar ikide bir "Türkiye'nin eti ne, budu ne?" diyerek bu ülkenin yerli ve milli aktörlerinin dışarıda attığı adımları değersizleştirmeye çalışıyorlar. Dedim ya, aşağılık kompleksi bu! Bir taraftan da mandacılık ruhu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.775 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.909 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.752 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.801 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.289 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar