Zeus’un aşkları

Ey Yunan Mitolojisi’ndeki en güçlü, en büyük ve en önemli tanrı, Kronos ile Rheiadan olma Zeus! Gökyüzünün, yağmur, şimşek ve gök gürültüsünün tanrısıymışsın....


Ey Yunan Mitolojisi’ndeki en güçlü, en büyük ve en önemli tanrı, Kronos ile Rheiadan olma Zeus! Gökyüzünün, yağmur, şimşek ve gök gürültüsünün tanrısıymışsın. İstediğin her şekle girermişsin. Kadınlara düşkünlüğün de dillere destanmış. İşte onlardan birkaçı!
Hera: Bir kış günü; âşık olduğun, evliliğin ve gebeliğin koruyucusu Hera’ya, soğuktan titreyen bir kuş biçiminde görünmüşsün. Kuşun üşümesine dayanamayan Hera, seni avuçlarına alıp göğsüne bastırmış. Sen de anında asıl kimliğine dönüp, Hera’ya kur yapmaya başlamışsın. Ama Hera sana kanmamış, ancak kendisiyle evlenmen şartıyla seninle birlikte olacağını söylemiş. O zamandan günümüze evlilik gününüz “Sevgililer günü” olarak kutlanır olmuş. Onlarca aşk arasında resmi karın sadece kıskanç, inatçı, kinci Hera olmuş. 
Danae:. Aradan çok geçmemiş, Argos kralı Akrisios’un kızı Danae’ye âşık olmuşsun.
Bir gün bir kâhin Akrisios’a bir torunu olacağını ve bu çocuğun ileride kendisini öldüreceğini söylemiş. Akrisios da Danae biriyle beraber olmasın diye, onu tunç kaplamalı bir odaya kapatmış. Sen bundan yararlanıp, odanın tavanındaki bir delikten altın yağmuru olarak Danae’nin kucağına düşmüş ve oracıkta birlikte olmuşsun. Bu birliktelikten Perseus doğmuş. Bunları öğrenen Akrisios, kızını ve torununu delikli bir sandığa kapatıp denize attırmış. Dalgalar, sandığı Seriphos adasına kadar götürmüş ve Danae artık burada yaşamını sürdürmüş.
İo: Argos Kralı İnakhos’...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıldız Kenter ile Şükran Güngör’ün aşkı 16 Ekim 2018 | 2.811 Okunma Yıldız Kenter ile Şükran Güngör’ün aşkı 16 Ekim 2018 | 20 Okunma Suyla yolculuk 232 - Cahide Sonku 09 Ekim 2018 | 2.192 Okunma İhsan Raif 02 Ekim 2018 | 2.116 Okunma S. Pınar ile A. Jale Aşkı 25 Eylül 2018 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar