Yanıbaşımızdaki sorunlara bakış

Karabağın işgali millet olarak bizi çok üzmüştü. Halen Ermeni işgalinde olması da aynı şekilde hepimizi ve özellikle benim gibi  aile kökeni o yörelerden gelmiş  insanları daha çok...

Karabağın işgali millet olarak bizi çok üzmüştü. Halen Ermeni işgalinde olması da aynı şekilde hepimizi ve özellikle benim gibi  aile kökeni o yörelerden gelmiş  insanları daha çok üzüyor.

Dağlık karabağ , 1992 ile 1994 arasında, Ermenistan - Azerbaycan savaşı sonucunda Ermenistan tarafından işgal edildi. Bu bölgede hiçbir ülke veya uluslararası kuruluş tarafından tanınmayan Dağlık Karabağ devleti  kuruldu.

Karabağ sorunu üzülmekle çözülmez. Akılla ve gayretle çözülür. Sorunda bu noktada oluşuyor. Sömürgeci devletler güç, sömürücü diktatörler din ve inanç baskısı yaratarak, eğitimi dini ideoloji için bir araç  kullanarak toplumların rasyonel düşünmesini engelliyorlar. Bu söylediklerimi, İran'ın Ermenileri desteklemesi  güçlendiriyor.

Karabağ savaşında Rusya Ermenileri destekledi ve onlara silah verdi. Buna rağmen neden Azerbaycan'da  bu günde Rusya etkilidir. Hala insanlar Rusça soyad takısı ''of '' ve ''Ova '' yı kullanıyor.  Neden Azerbaycan parlementosu bir soyadı kanunun çıkararak, bu çarpıklığı düzeltmiyor?

Dahası, Azerbaycan  Ermenistanla birlike Rusya hegemonyasındaki Bağımsız  Devletler topluluğunun üyesidir. Çünkü Rusya için Azerbaycan'da demokrasinin olması  önemli değildir. Önemli olan Rusya'nın çıkarlarıdır.

İranda 25- 30 milyon kadar azeri Türk  yaşıyor. Tebrizde hangi lokantaya giderseniz gidin, Herkesin azeri lehçesi ile Türkçe konuştuğunu görebilirsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 620 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar