Sıkıyönetim neden gereklidir?

Nusaybin'de PKK, yolları 2 metre yüksekliğinde 1.5 metre genişliğinde beton bariyerlerle kapatmış. El yapımı patlayıcılarla tuzaklama yapmış. Bu durum terörle mücadelede bize daha çok maliyet getiriyor. Ancak...

Nusaybin'de PKK, yolları 2 metre yüksekliğinde 1.5 metre genişliğinde beton bariyerlerle kapatmış. El yapımı patlayıcılarla tuzaklama yapmış. Bu durum terörle mücadelede bize daha çok maliyet getiriyor.

Ancak asıl sorun devletin bu kadarına nasıl izin verdiği ve nasıl bir ihmalin olduğu konusudur. Zira CNNTürk'te dün sabah açıklandığı kadarıyla, Eylül ve Aralık aylarında polis, Nusaybin'e müdahale etmek istemiş ve fakat vali izin vermemiş.

Saygı Öztürk de Mardin Valisi ile Nusaybin'de operasyon yürüten komutanların aralarında bir anlaşmazlık olduğunu yazdı. Valinin askerin nereye ateş edeceğine bile karıştığını öne sürdü. 

Aslında terörle topyekûn mücadelenin en önemli ayağı oyunu kuralına göre oynamaktır. Bunun nirengi noktası da sıkıyönetim ilan etmektir.

Terörün boyutu ve şiddeti sıkıyönetim gerektirecek bir yapıya girdi.

Anayasamızın 119. maddesinin ikinci fıkrası, ''Şiddet olaylarının yaygınlaşması ve kamu düzeninin ciddî şekilde bozulması sebepleriyle'' olağanüstü hal ilân edilebileceğini söylüyor. Maalesef bugün için terör elbette daha büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor ve olağanüstü hal yetmiyor. Etkin mücadelenin tek yolu sıkıyönetim ilan etmektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 620 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar