Seçim sonrasında ekonomik panorama

Çift hanede kronikleşen, işsizlik ve enflasyonun, artan cari açık ve dış borç yükünün bozulan gelir dağılımının nedeni, bugünkü iktidar tarafından her seçimde yoğun olarak uygulanan...

Çift hanede kronikleşen, işsizlik ve enflasyonun, artan cari açık ve dış borç yükünün bozulan gelir dağılımının nedeni, bugünkü iktidar tarafından her seçimde yoğun olarak uygulanan popülist politikaların kullanılmasındandır.

Aslında referandum nedeniyle uygulamaya konulan popülist politikaların çoğu bugün de devam ediyor.

Krediler, kadrolar, halkı borçlandırarak yol ve köprü yapılması, ninelere torun  bakım ödemeleri, faiz baskısı ve poşetler... Bu seçime az zaman kalmasına rağmen yenileri de gelecektir.

1- Popülist harcamalar hem bütçe açıklarını artırıyor, hem de bütçeden yatırımlara daha az kaynak ayrılmasına neden oluyor.

2018 bütçesi ödenekleri içinde sermaye giderleri ve sermaye transferleri toplam payı yüzde 11.03'tür. Bu pay, mevcut kamu yatırımlarının ancak amortismanına yeter.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 616 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar