Rusya ile aynı yatağa girmek

Rahmetli Vehbi Koç'un beyanatlarını okurduk… Dinlerdik… Devletle iş yapmanın çıkmaz sokak olduğunu ifade etmek için ''Devletle aynı yatağa girmem'' derdi.

Bir kısım aydınlar, Ermeni tehciri yıldönümünde, Ermenilerden özür dileyen bir bildiri yayınladılar. Bunlar Erzurum ve Karslı olsalardı aynı imzayı atamazlardı. Çünkü Erzurumlular ve Karslılar, Ermeni Taşnaksutyun  çetelerinden çok zulüm ve dehşet görmüşler. Bu gün yaşayanlar dedelerinden bu zulmü dinleyen insanlardır. Ateş düştüğü yeri yakar. Ermenilerden özür dileyenler ya kasıtlı yapıyor veya bu işi elit olmak olarak zannediyorlar. Buna rağmen Türkiye, Ermenistanla düşman değildir. Çünkü devletler arasında husumet olmaz… Önemli olan ülkelerin çıkarıdır.

Ancak hiçbir ülke, göz göre göre kaybedeceği bir bağlantıya da girmez. Rusya'nın Akdeniz'e hakim olma tutkusu, kendi tarihi kadar eskidir. Suriye de bu Rus rüyası gerçekleşmiştir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 620 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar