Nereye?

İnsanoğlu bencil yaratılmıştır. Biz, siyasette, demokraside, insan haklarında, hukukta ve ekonomide, nereye gittiğimizi, başarı ve başarısızlığımızı net bir şekilde göremeyiz. Kendi...

İnsanoğlu bencil yaratılmıştır. Biz, siyasette, demokraside, insan haklarında, hukukta ve ekonomide, nereye gittiğimizi, başarı ve başarısızlığımızı net bir şekilde göremeyiz. Kendi dışımızda başkaları ne diyor ona bakmamız gerekir. Elbette bu üçüncü kişi ve kurumların da bize ne kadar objektif baktıklarını ve ne kadar doğru yorum yaptıklarını ayrıca tahlil etmemiz gerekir. Hangi noktada olduğumuzu, doğrularımızı ve yanlışlarımızı başka türlü anlamak mümkün değildir.

Özgürlük Evi (Freedom House) Merkezi Washington'da olan ve 1941 yılında kurulmuş, dünya çapında özgürlüğün yayılmasını destekleyen, bağımsız bir sivil toplum örgütüdür.

 Sloganı: ''Özgürlük; yalnızca hükümetlerin vatandaşlarına karşı sorumlu olduğu, hukukun hakim olduğu, ifade, bir araya gelme ve inanç özgürlüklerinin, azınlık ve kadın haklarının garanti edildiği, demokratik siyasi sistemlerde mümkündür'' şeklindedir.

Bu kuruluşun 'Dünya 2017' raporunda, son bir yılda, siyasal haklar ve sivil özgürlükler olarak, dünyada en fazla puan kaybeden ülkenin Türkiye  olduğu belirtiliyor.

Raporda 2016 yılında politik haklar ve sivil özgürlükler olarak 15 ülkenin puan kaybettiği ve 7 ülkenin ise puan kazandığı belirtiliyor. Bunlardan ilk yedisi şöyle sıralanıyor:

************************************

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 620 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar