Krizi herkes kendine yontuyor

Osmanlıdan beri Türkiye-ABD ilişkileri inişli çıkışlı oldu. Bunlardan birisi de büyük tepki çeken  Johnson mektubudur.Johnson Mektubu, Amerika Birleşik Devletleri başkanı Lyndon B. Johnson tarafından...

Osmanlıdan beri Türkiye-ABD ilişkileri inişli çıkışlı oldu. Bunlardan birisi de büyük tepki çeken  Johnson mektubudur.

Johnson Mektubu, Amerika Birleşik Devletleri başkanı Lyndon B. Johnson tarafından Türkiye başbakanı İsmet İnönü'ye 5 Haziran 1964 tarihinde gönderilen, Türkiye'nin Kıbrıs'a müdahalesini önlemek amacıyla ve kaba bir üslupla yazılmış mektuptur.

Bu mektupta ABD Türkiye'nin Kıbrıs'a müdahalesine karşı çıkıyor ve ABD' nin sağladığı  askeri malzemenin kullanılmasına izin verilmeyeceği ve Nato'nun Türkiye yi yalnız bırakacağı vurgulanıyordu.

Bu tarihte ben de Milli Türk Talebe Birliği İstanbul yürütme kurulu başkanıydım. Karar aldık ve siyah çelenk üstüne bir dolar yapıştırarak "dolarlarınızı ve sizi istemiyoruz'' yazısı ile birlikte  ile ABD konsolosluğuna bıraktık.

O yıllarda ABD' ye karşı halkta büyük tepki oluştu ve fakat hiç kimse Nato'dan çıkalım demedi.

Şimdi ABD ile yaşanan papaz krizi, çok yönlü istismar ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar