Kriz mağduriyetini nasıl düzeltiriz?

Hükümet, virüs için zamanında ve yerinde önlemler aldı. Almaya da devam ediyor. Çin ve İtalya örnekleri de bu önlemler için birer rehber oldu. En büyük risk umreden gelenlerdir.

 Bunların bir kısmı karantinaya alınırken bir kısmı da evlerine gönderildi. Bir kısmı da kaçtı. Umre'den gelenlere ve halka sorunun kişisel olmadığını, toplumsal bir sorun olduğunu iyi anlatmak zorundayız.

Virüsün iktisadi faaliyetler, üretici ve tüketiciyi mağdur eden sonuçlarını düzeltmek ve bu maliyetleri en aza indirmek te devletin ve kurumların görevidir.

1. Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelir vergisi beyanname verme ve ödeme süresini bir ay erteledi. Son günü  30 nisan olarak açıkladı. Aslında tahakkuk eden hem gelir hem de kurumlar vergisi için isteyen firmalara Merkez Bankasının gösterge faizi üzerinden erteleme ve taksit imkanı da getirilmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 616 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar