Kasap et derdinde keçi can derdinde

Dün büyük bir holding sahibi Türkiye'deyim, gitmiyorum(?) diye konuşuyor. Böyle bir söz bile aynı holdingin bittiğini gösteriyor.Dolar kuru TL karşısında yüzde 20 değerlendi. Döviz borcu olan şirketlerin zor...

Dün büyük bir holding sahibi Türkiye'deyim, gitmiyorum(?) diye konuşuyor. Böyle bir söz bile aynı holdingin bittiğini gösteriyor.

Dolar kuru TL karşısında yüzde 20 değerlendi. Döviz borcu olan şirketlerin zor durumda kalacakları belliydi. Türkiye'nin önde gelen bazı holdingleri borçlarını yeniden yapılandırma için bankalara başvurdu. Bu durum bugüne kadar yaşanmamış bir durumdur.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre bu yılın ilk iki ayında 20 bin 308 esnaf iflas etti. Geçen sene aynı aylarda bu sayı daha düşüktü. 2014'ten bu yana iflas eden esnaf sayısı 430 bin 275'e çıktı.

Referandum nedeniyle siyasi iktidar KOBİ'lere ve esnafa kredi dağıttı. Kolay kredi alanların önemli bir kısmı, şimdi kredi taksitini ödeyemediği için icralık oldu.

Hal böyle iken 24 Haziran seçimleri için KOBİ'lere ve esnafa yeni krediler dağıtılıyor.

Siyasi iktidar yalnızca seçime odaklanmış. Kredilerde ve bankalarda olası sorunları da, kefalet yoluyla halka yayacak. Bu yol siyasi iktidarın herkesin cebine gizlice el atması demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 616 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar