İslam'da reform mu, güncelleme mi?

Demokrasi ve kalkınma, her ülkenin temel hedefidir. Bu hedeflerden verilen her taviz, toplum refahını olumsuz etkilemiştir.Türkiye'de demokrasi ve kalkınma tartışılmıyor. Tartışmaların çoğu din ve İslam...

Demokrasi ve kalkınma, her ülkenin temel hedefidir. Bu hedeflerden verilen her taviz, toplum refahını olumsuz etkilemiştir.

Türkiye'de demokrasi ve kalkınma tartışılmıyor. Tartışmaların çoğu din ve İslam anlayışı üstünedir. Fetö terörü de İslam'ın demokrasi anlayışı ve devlet yönetimi farkından ileri geldi. Sonuç İslam'da anlayış ve yorum kamplaşması demokraside tavizlere neden oluyor ve Türkiye'nin kalkınma enerjisini azaltıyor.

Dinde güncelleme, eğer gerçekleşirse, bu anlayış farklarının azalmasına ve  İslam'ın siyasi istismarını önleyebilir.

Ekonomik anlamda da serbest piyasasının önünde engeller var.

Söz gelimi, kâr payı-temettü, şirketlerin dönem içinde elde ettikleri kârdan mevcut ortaklarına dağıtılan paydır. Eğer şirket zarar ederse kâr payı dağıtılmaz.

İslami bankaların faizi kamufle etmek için, üstelik kâr veya zarar ortaya çıkmadan, aldıkları mevduata diğer bankaların verdikleri faizle aynı oranda kâr payı dağıtması, faiz günahsa bu günahı ortadan kaldırıyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar