İnsanlık çağı ne zaman gelecek?

Orta Çağ ve öncesinde, feodal toplumlarda toprak sahibine bağlı serfler vardı. Serfler prensip olarak özgür değillerdi, efendileri olan lordların birer malı gibiydiler. Yaşamak için üretirlerdi. Köleden tek...

Orta Çağ ve öncesinde, feodal toplumlarda toprak sahibine bağlı serfler vardı. Serfler prensip olarak özgür değillerdi, efendileri olan lordların birer malı gibiydiler. Yaşamak için üretirlerdi. Köleden tek farkları üzerinde yaşadıkları, işleyip ürün elde ettikleri toprakla satılmalarıydı.

Sömürgecilik döneminde, Amerika'da, Avusturalya'da, Afrika'da ve Karayipler'de koloniler yerli halkı katletti ve topraklarına sahip oldular. Afrika'da sömürge düzeni, yirminci asra kadar sürdü.

İnsanlığın yüz karası olan kölelik müessesesi, aynı zamanda Avrupa'nın ve Amerika'nın sermaye oluşumunda bir mal olarak kullanıldı.

Kölelerin bir mal olarak alınıp satılması, Eski Yunan'dan başlar. Atina ve Roma'da kölelerin vatandaşlık hakları yoktu. Köleler yalnızca emeğinden yararlanılan mal gibi alınıp satılıyorlardı. 

Afrika'nın köleleştirilmesi ile köle ticaretinden gelir sağlayan ülkeler, Portekiz, İspanya, Fransa, İngiltere, İskoçya, Almanya, Danimarka ve Hollanda olmuştur. Zamanla köle ticaretinde İngiltere daha öne çıkmıştır. O kadar ki, 17. yüzyılda Liverpool'dan kalkan her dört gemiden biri köle ticareti yapan gemi idi.   

Köleliğin tarihi Eski Mısır'a ve yakın doğuya uzanır. Eski Yunan'da ve Roma'da köleliği düzenleyen mevzuat mevcuttur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 616 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar