İftihar yerine utanmalıyız

Almanya Merkezli Bion Tech'i kuran ve Koronovirüse karşı en etkili ilacı geliştiren, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi, Finansal Times ''Dünyada Yılın Kişisi'' olarak ilan etti.Amerika Birleşik Devletleri; Kuzey...

Almanya Merkezli Bion Tech'i kuran ve Koronovirüse karşı en etkili ilacı geliştiren, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'yi, Finansal Times ''Dünyada Yılın Kişisi'' olarak ilan etti.

Amerika Birleşik Devletleri; Kuzey Karolina Üniversitesi, Chapel Hill Sarah Graham Kenan Biyokimya ve Biyofizik Programı'nda görevli Prof. Aziz Sancar, Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde ''2015 Nobel Kimya Ödülü''nü kazandı.

ABD'de bulunan Mehmet Özdoğan, ABD Ulusal Bilimler akademisine seçildi.

İsviçre Basel Üniversitesi'nde görev yaptığı dönemlerde Ordinaryüs Prof. Dr. Gazi Yaşargil, sayısız uluslararası ödül aldı. Dünya çapında bir isim yaptı. 

Dün veya Bugün, İnsanlarımız neden hep dışarda başarılı oluyor. Ne yapmalıyız ki, bu beyinleri kaçırmayalım?

Sosyal Demokrasi Vakfı'nın 19 Mayıs Gençlik Araştırması Raporu'na göre, Türkiye'deki gençlerin yüzde 62.5'i yurt dışında yaşamak istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar