Eziyet çekmek Rus halkının kaderi mi?

Rusya ile Türkiye'nin fert başına milli geliri yaklaşık olarak aynı düzeyde, 10.000 doların biraz altındadır. Rusya'da petrol ve gaz var... Altın üretiyor... Savunma sanayi teknolojisi gelişmiş... Ancak kim Rusya'da yaşamak...

Rusya ile Türkiye'nin fert başına milli geliri yaklaşık olarak aynı düzeyde, 10.000 doların biraz altındadır. Rusya'da petrol ve gaz var... Altın üretiyor... Savunma sanayi teknolojisi gelişmiş... Ancak kim Rusya'da yaşamak ister? Kimse istemez çünkü Rusya'da halk özgür değil.

Rus halkı tarihi boyunca eziyet çekmiştir...

Halka eziyet çarlık döneminde başlamış, hatta ilk Çar Korkunç İvan'ın adı bile ürkütücüdür. İmparatorluk dönemi de sürekli savaşlarla geçmiş, Rus halkı savaşlarda büyük kayıplar vermiş, sonunda komünist ihtilalinde, komünistler Çar ailesini katletmişlerdir.

Komünizm rejimi Rus halkı için 70 kayıp yıl olmuştur. Komünizm felsefesinin tam tersi, uygulamada Parti Genel Sekreterleri Çarların saraylarında yaşamış ve Çarlar kadar refah içinde olurken halk sıkıntı içinde yaşamıştır.

Rus Bilimler Akademisi ile İstanbul Üniversitesi'nin iş birliği yaptığı ve Sovyetlerin dağılmasına yakın yıllarda, halkın neler çektiğine şahit oldum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 620 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar