Ekonominin siyasi alt yapısı

Ekonomide en sıkıntılı ülke Venezuela'dır. Bu ülkede Başkanlık sistemi var ve ülkede ekonomik sistem çöktü.Bir diğer sorunlu ülke de Arjantin'dir. Arjantin'de de başkanlık sistemi var. Arjantin ekonomik krizin...

Ekonomide en sıkıntılı ülke Venezuela'dır. Bu ülkede Başkanlık sistemi var ve ülkede ekonomik sistem çöktü.

Bir diğer sorunlu ülke de Arjantin'dir. Arjantin'de de başkanlık sistemi var. Arjantin ekonomik krizin eşiğindedir. Arjantin halen IMF ile görüşmeler yapıyor.

Rusya'da da Başkanlık sitemi var. Putin 16 yıldır ülkeyi tek yumruk yönetiyor.  Petrol ve gaz rezervlerine rağmen, halk sıkıntı içindedir. Gelir dağılımı hızla bozuldu.

Rusya dikta yönetimi ve ambargolar nedeniyle krizin eşiğinden döndü. Daha da ne olacağı belli değildir. 

Venezuela dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip bir ülkedir. Ne yazık ki halk bu zenginlikten yararlanamıyor. Çünkü bu ülkede 1998 yılında başkan seçilen Hugo Chavez, sürekli popülizm yaptı, eğitime ideoloji soktu, baskı ve hukuk dışı yollar kullandı ve demokrasi kültürünü yok etti. Sonrasında gelen Maduro da aynı yolda yürüyor.

Chavez iktidara gelince önce eğitimi ideolojik kalıplara soktu. Buradan zaten diktatör olacağını belli etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 620 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar