Dövizde  kırılganlık arttı

Diyarbakır, Van ve Mardin, seçilmiş Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine aynı illerin valilerini kayyum olarak atanması , kurları da etkiledi.Dün öğlen vakti dolar bir gün öncesine göre yüzde...

Diyarbakır, Van ve Mardin, seçilmiş Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine aynı illerin valilerini kayyum olarak atanması , kurları da etkiledi.

Dün öğlen vakti dolar bir gün öncesine göre yüzde 1,26oranında artarak 5,700 ve Euro'da yüzde 1.20 oranında artarak 6.3500 'e yükseldi. Gram altın daha yüksek yüzde 1.73 oranında artarak 276,8460 oldu.

Bu artış MB müdahalesi ile durabilir veya bir miktar geriye gidebilir. Ancak bu artış siyasi kararların aynı zamanda kurları nasıl etkilediğini de göstermiş oldu.

Yıllardır ekonominin kırılgan olmasının temel nedeni , ekonomik ve demokratik altyapının istikrarsız olmasıdır. Zaman zaman siyasi ve demokratik sorunlar bu kırılgan yapıyı daha kolay etkiliyor.

Kayyum atanması doğru mu yanlış mı ? Hukuki süreç gösterecek ? Ancak bu karar Dünyada demokrasinin bir basamak daha düşmesi olarak algılanarak , ekonomik kırılganlığı artırdı. 

 Avrupa Birliği adına açıklamalarda ''Türk hükümetinin terörle mücadele konusunda meşru bir hakka sahiptir , ancak bunun Anayasa ve Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalardaki temel hak ve özgürlüklere uygun olması gerekir. Yerel politikacıların görevden uzaklaştırılmalarının, gözaltına alınmalarının ve kayyum atamalarının seçmenleri yerel düzeyde siyasi temsiliyetten yoksun bırakıyor  ve  yerel demokrasiye de zarar veriyor '' denildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 620 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar