Doğunun uygar kenti: KARS

Perşembe günü bir gazetenin manşetinde bir Hakimin, Hakimler ve  Savcılar Kurulu tarafından bir yılda üç kez sürüldüğü haberi yer aldı. En son sürüldüğü yer ise ''Kars'' olarak belirtildi.

Gerçekte ise Kars bir sürgün şehri değil bir ödüllendirme şehridir.

Kars'ın girişinde, ''Doğunun Uygar Kenti Kars'' diye yazar. Bu yazıyı Kars Eski Belediye Başkanı ve gerçekten Kars'ın bir kültür Merkezi olmasına çok emek veren Naif Alibeyoğlu yazdırmıştı. O dönemde her yıl Kars'ta Kent Kurultayları yapılırdı. Kent Kurultaylarının yapılmasında, Karsın Tarihi Mirasını Karslılardan daha fazla koruyan Metin Sözen  ve Karslı çevreci rahmetli Oktay Ekinci'nin büyük emeği oluyordu.

Zaten şehre girdikten sonra Kars'ın yalnız doğunun değil, Türkiye'nin en uygar kenti olduğu kolayca anlaşılıyor. Kars Kafkasya bölgesinin özelliklerini taşıyan bir şehrimizdir.. Avrupa kültürünü Kafkasya üzerinden almıştır.

1960 öncesi Lise yıllarımızda, Kars'ta kolordu vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 616 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar