Azerbaycan'ın önemi

Türkiye - Azerbaycan işbirliği'nin artırılması her iki ülke içinde yararlıdır. Zira her iki ülkede tamamlayıcı özellikleri olan ülkelerdir ve özellikle aynı dili konuşmanın avantajlarına sahiptirler.

İşbirliği iki artı iki dörtten daha fazla yararı olan bir yaklaşımdır.

FED'in faiz indirme eğilimi, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) avro bölgesindeki ekonomik aktiviteyi hızlandırmak için  bu sene muhtemelen Eylül ayı toplantısında faiz oranında 10 baz puan indirim yapılması bekleniyor.  

Bu kararlarla, eskisi kadar olmasa da gelişmekte olan ülkelere giden yabancı yatırım sermayesi, yeniden bir hareketlenmeye yol açacaktır.

Türkiye yaşamakta olduğu iktisadi istikrar sorunu nedeniyle, doğrudan yabancı yatırım sermayesi çekmek için cazip bir merkez alanı olmaktan çıktı. Bu nedenledir ki doğrudan yatırım sermayesi değil, yabancı fonların spekülatif amaçlı ayırdıkları bir kısım kısa vadeli sermaye girişi oluyor.

Azerbaycan ise yabancı yatırım sermayesi için eğer bazı adımlar atarsa daha avantajlı durumdadır. Bu çerçevede Azerbaycan ilk aşamada:

* Yabancı sermaye bürokrasisi azaltılmalıdır. Yatırımlar için objektif kriterler getirilmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 620 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar