​​​​​​​ABD'nin ikircikli tutumu ekonomiyi etkiliyor

Trump'ın çelişkileri ve ABD'nin siyasi dengeleri, Barış Pınarı operasyonu piyasalarda kırılganlığı artırdı. Ekonomik istikrar için yeni sorunlar yarattı. Söz gelimi kurlarda ve borsada harekete neden oldu....

Trump'ın çelişkileri ve ABD'nin siyasi dengeleri, Barış Pınarı operasyonu piyasalarda kırılganlığı artırdı. Ekonomik istikrar için yeni sorunlar yarattı. Söz gelimi kurlarda ve borsada harekete neden oldu. Türkiye'nin CDS oranları arttı.

Ekonomik maliyetlerin başında, Türkiye'nin yumuşak karnı döviz geliyor. Trump'da bunu bildiği için hep  bu  kanaldan Türkiye'yi frenlemek istiyor.

ABD'den gelen ve gelecek olan sorunlara hem Trump hem de Kongre açısından bakmak lazımdır.

1) Trump, ABD bankalarına ''Türkiye'ye yaptırım uygulama riski var. Dikkatli olun"  dedi. Bu şartlarda ABD sermayesi ve uluslararası sermaye, Türkiye'ye gelmekte tereddüt eder. Türkiye'nin tahvillerini ya almak istemez veya daha yüksek faiz ister.

Öte yandan demir-çelik ithalatında gümrük vergisinin Mayıs ayı öncesindeki düzeyi olan yüzde 50'ye yükseltileceğini açıkladı.

ABD ile Türkiye arasında dış ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkaracak bir ticaret anlaşması yapılmasına ilişkin Ticaret Bakanlığı öncülüğünde yürütülen görüşmeleri de durduracağını açıkladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 618 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar