Üniversiteler tasallut altında

28 Ekim 2018'de Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, bir TV programında "İslami olarak Cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayındır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir: haramdır."...

28 Ekim 2018'de Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, bir TV programında "İslami olarak Cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayındır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir: haramdır." dedi.

Bu konuşma ile söz konusu rektör böylece aynı zamanda İslam'ın demokrasiye bakış çerçevesini çizmiş oldu. Daha sonra bu Rektör istifa etti ve fakat bu istifa politik olarak Cumhurbaşkanına gelecek tepkileri yumuşatmak için yapılmış bir istifadır. Gerçekte istifası Taşaltın'ın ve ifade ettiği İslam anlayışının farklı olduğunu göstermez.

2018 yılında Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça da sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla akademisyenlere kep değil sarık önerdi. Ayrıca yayına hazırladığı bir ansiklopedide "Demokrasi, komünizm isteyenlerin kâfir oldukları" şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu ansiklopedide mürted maddesi, "Kâfirleri tekfir etmemek, kâfirler hakkında şüpheye düşmek ve uydukları İslam dışı ideolojilerinin doğru olduğuna inanmak; anıt mezar ve ölülere tapınmak; Yahudilik, Hristiyanlık, komünizm, kapitalizm, demokrasi, sosyal demokrasi vb. şirk düzenlerini doğrulamak" olarak ifade ediliyor. Maddenin devamında ise "Mürted'in cezası, eğer tövbe etmezse öldürülmektir" deniliyor.

Bu rektörün Arap kıyafetleri ile resimleri yayınlandı.

Türkiye'de Siyasi İslam en fazla eğitime ve Üniversitelere zarar verdi. Biz Türk toplumu, çağımızda bir Üniversite rektörünün Arap kıyafeti özentisi içinde olmasından daha kötü bir kaderle karşılaşamazdık. Ayrıca bu olay Türkiye'de İslam'ın felsefi açıdan değil Arap gelenekleri açısından yorumlandığının göstergesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 620 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar