Sorun artış oranında değil, bizzat kiranın kendisinde

Türkiye'nin bugün açık ara en önemli problemi kiralık ev fiyatlarıdır.. Hükümetin, sorunun çözümü için çok ciddi çalışmalar yaptığını yakından takip ediyorum.....

Türkiye'nin bugün açık ara en önemli problemi kiralık ev fiyatlarıdır.. Hükümetin, sorunun çözümü için çok ciddi çalışmalar yaptığını yakından takip ediyorum.. Fahiş kira artış oranlarıyla ilgili olarak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı sürekli istişare halinde..
Fakat olmuyor..
Sorun çözülmüyor. 
Peki ama neden?.. 
**
Arz edeyim.. Çünkü teşhis yanlış... 
**
Hükümet kira artış oranlarını %25'te sabitledi. Anlaşmazlık durumunda arabulucuyu adres gösterdi. Taraflar rıza gösterirse %25'in de delinebileceğine işaret etti.. 
**
Tamam da... 
Yüksek olan şey, yıllık kira artışı değil.. 
Kiranın kendisi...
**
Şimdi adam, köpek bağlasan durmayacak evine 10 bin lira kira isteyecek. Biz de 'yıl sonunda ancak 12.500 yapabilirsin' diyeceğiz.. Böylece mağduru gözetmiş olacağız değil mi?.. 
Değil.. 
Hükümet çıkacak ve bu adama; ".. Efendi efendi.. Senin bu evin etse etse aylık 2.000 lira eder. Bir kuruş fazlasına kiraya veremezsin.." diyecek.. 
İşte sorun o zaman çözülür..
Peki ama bu nasıl olacak?..
Çünkü biz serbest piyasa ekonomisindeyiz. 
Daha temel gıdada bile piyasaya müdahale...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.969 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 251 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar