Siyasi ayak, o gece ‘kurtarıcı’ gibi gelecekti

Nerede bu darbenin siyasi ayağı?.. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi için hep söyleniyor ya.. Ya da soruluyor diyelim.. Eğer darbe gerçekleşmiş olsaydı, kimler öldürülmüş, kimler tutuklanmış kimler kalmış olacaktı?..

Bu soruya verilecek rasyonel yanıt aynı zamanda o ünlü sorunun cevabını da iyot gibi açığa çıkarmış olacak..''Kim bu darbenin siyasi ayağı?'' sorusu.. Finans ayağı, uluslararası ayağı, medya ayağı, mülkiye, askeriye, adliye ayakları hep tamam bir siyasi ayağı yok.. Nerede bu siyasi ayak?.. Eğer 15 Temmuz’cular başarılı olsaydı Cumhurbaşkanı ve Başbakan kim olacaktı?..

***

Geçmiş darbelerde izlenen yol belliydi.. Darbe sonrası kim teşneyse onun kapısı çalınırdı. Misal 27 Mayıs’ı belki İsmet İnönü yaptırmamıştı ama sonuçlarından ziyadesiyle istifade etti, değil mi?.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.968 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar