İzmir'i vuran deprem sonrası bazı sorular

İzmir’i doğrudan etkileyen bir büyük deprem yaşadık. Büyük bir imtihan. Ve her imtihan sonunda olduğu gibi karnemizi aldık elimize bakıyoruz.. Sorular var cevap bekleyen..

İzmir’i doğrudan etkileyen bir büyük deprem yaşadık. Büyük bir imtihan. Ve her imtihan sonunda olduğu gibi karnemizi aldık elimize bakıyoruz.. Sorular var cevap bekleyen.. Tespitlerimiz var kuşkusuz.. Tonlarca beton yığının altından bir filiz gibi Elif’i bulup çıkaran kurtarma görevlisinin hatırına cevap verin… Hayata döndüğü için mutluluktan havaya uçtuğumuz Ayda’nın cennete giden annesinin hatırına ..

                                                         ***

Bu deprem bir İzmir depremi değildi.. Ege’de meydana gelen bir depremin İzmir’e yaşattıklarını gördük.. Oysa İzmir’in, deprem kuşağında yer aldığını biliyoruz.. Yüzlerce kilometre uzakta bir deprem kenti bu hale getirdiyse, kendi kuşağında bir sarsıntı olması halinde ne yaşayacağız?.. Soru çok net değil mi?.. Daha açık soralım; yerel yönetim planları arasında yapı güvenliği, dönüşümü gibi konulara öncelik veriliyor mu?..

                                                         ***
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012-2018 yılları faaliyet raporları incelendiğinde yerel yönetimin kentsel dönüşüm planlaması olmadığı görülüyor..

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.968 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar