İnternet siparişlerimizde salatalık gelmemesi için…

Star Gazetesi Yazarı Ersoy Dede'nin bugünkü (01.09.2022)''İnternet siparişlerimizde salatalık gelmemesi için…'' başlıklı yazısı.

Sessiz sedasız bir yönetmelik değişikliği girdi hayatımıza. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bundan önce var olan elektronik ürünlerdeki koşulsuz iade hakkı kaldırıldı. Diğer ürünlerdeki iadelerde de masrafın tüketiciye ait olmasına karar verildi.

Bu aslında; Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ve Birleşik Krallık'taki yasalarla birlikte düzenleniyor. Yani Batı standartları neyse o uygulanıyor. Eyvallah. Buna bir sözümüz yok. Dahası bu düzenlemenin asıl amacı, Hepsiburada, Trendyol, N11 gibi alış-veriş sitelerinin statüsünü tahkim etmek. Örneğin ayıplı bir gönderim olması durumunda pazar yeri ile satıcının ortak sorumluluğu olduğunu tescillemek için yönetmelik değişti. Ama değişirken de dev bir problemi orta yere bıraktı.

Öncelikle firmalar; stok bulundurma zorunluluğu olmadığı için, personel maliyeti minimu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 81 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 193 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 110 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.957 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 241 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar