Faruk Bildirici’nin Üyeliği Neden Düşürüldü?

faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesi fazlaca istismara açık bir konu olduğu için tane tane anlatacağım..

Üyeliği düşürüldü, çünkü Faruk Bildirici, parti yöneticisi gibi siyaset yapmış, kurulun gizli müzakerelerini kamuoyuna açıklamış ve en önemlisi de tarafsız kalması gerekirken bunu başaramamıştır..

Misal, Google’a adını aratın, RTÜK üyesiyken verdiği siyasi beyanatları bulacaksınız zaten.. “...siyasi iktidarın yargıyı ele geçirdiğini, yönetimin vicdansız olduğunu, Cumhurbaşkanımızın gidici olduğunu vs.." Medya kurumlarına karşı eşit mesafede olması gerekirken bazı gruplara farklı baktığını hiç gizlemedi.. (16 Eylül 2019 - Halk TV) “...şu anda medyanın büyük bir bölümü iktidarın propaganda aygıtı durumunda.. Yüzde 90-95’in dışın dışına baktığınızda bir kaç televizyon Halk TV, Tele 1, KRT gibi, FOX gibi kanallar var, gazetelere baktığınızda işte Sözcü, Evrensel, Birgün. Bu kadar. Onun dışındakilerin gazetecilikle çok fazla bir ilgisi kalmadı...” Bu sözleri sarfeden bir RTÜK üyesinin tarafsızlığı kalmış mıdır Allah aşkına?!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 81 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 193 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 110 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.957 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 241 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar