Erdoğan barışın anahtarıdır

Berlin’deki Libya zirvesinde sürdürülebilir bir barış ve ateşkes anlaşması çıktığını söylemek gerçekçi olmaz. Zira manzara ortada. Daha Başkan Erdoğan’ın uçağı Atatürk Havalimanı’na teker koymadan Hafter’in saldırıları başladı.

Fakat Berlin bize bir şeyi gösterdi. Tarafların ateşkes için buldukları zeminin anahtarı Türkiye.. Bunu net biçimde gördük. Başkan “Türkiye barışın anahtarıdır.” derken bir rasyonel gerçekliği ortaya koyuyor. Sonuç alacak adımların mimarı bizzat Başkan Erdoğan ve Berlin’de liderlerin yaklaşımı bunu teyit eder mahiyetteydi.. Erdoğan tavizsiz bir şekilde Libya için ne istediğini ortaya koydu. Bunu da taraf ülkelere kabul ettirdi. Masadaki herkes de açıkça gördü ki, koşulsuz şartsız barış isteyen Erdoğan’dı. Biz, BM’nin tanıdığı meşru hükümetin arkasında durduk. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.964 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 246 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar