Enis Berberoğlu tekrar yargılandığında beraat eder mi?

Kendi gazetesinin bugünkü yönetiminin tabiriyle 'trol gazeteciliği'nin kurbanı olduğunu söyleyip davanın seyrini değiştirebilir yani..

CHP milletvekili Enis Berberoğlu yeniden TBMM'ye döndü.. Çok kısa süreci hatırlamakta yarar var.. MİT tırları ihanetinden 25 yıl hapis cezası almıştı.. İstinaf bu cezayı 5 yıla düşürdü.. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, İstinaf'ın kararını onadı. Mahkumiyetin onaylanmasıyla birlikte dokunulmazlığı da kaldırıldı.. Anayasa Mahkemesi yerel mahkemeden istinafa oradan da Yargıtay'a kadar giden peşinden de TBMM'de dokunulmazlığının kaldırılması suretiyle kabul edilen kararda 'hak ihlali' buldu.. Üstelik de iki defa..

***

Söz konusu karar, hukukçular açısından tartışmalı.Misal AYM'nin tutukluluk incelemelerinde, tutuklama tedbirinin ön şartının ve tutukluluğun hukukiliğinin incelenmesi amacıyla işin esasına girmesi ve daha bitmemiş olan bir yargılama için delil tartışması başlatması problem.. Elbet konuşulacaktır bu yönüyle. Bir diğer önemli ve en çok tartışılacak kısım ise Anayasa'nın geçici 20.maddesinin niteliği..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.968 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar