CHP’li RTÜK üyesi ne kadar tarafsız?

Türkiye’de bağımsız, tarafsız, dürüst, objektif, falan, filan vesaire türünden gazeteci sayılmanın ön koşulu CHP’li olmaktır. Altan Öymen öylesine tarafsız bir gazeteciydi ki saygınlığını CHP Genel Başkanlığı ile taçlandırdı.

Mete Akyol, İnönü’ye deyim yerindeyse aşıktı; İsmet Paşa’dan söz ederken içi titrerdi. Bu tarafsızlığı sayesinde Gazeteciler Cemiyeti’nin yaşam boyu onur ödülüne layık görüldü.

Mesela Oktay Ekşi. Basın konseyi adındaki illegal yapının başına oturmuş millete basın etiği dersi verir, beğenmediği yazı ve haberlere kınama falan yollardı. Çıkıp seçilmiş Başbakan için “analarını bile satarlar” diye yazabilecek kadar cüretkardı. CHP’den milletvekili oldu. Hürriyet’in tarafsız yayın yönetmeni Enis Berberoğlu ya da Cumhuriyet’in tarafsız yöneticileri Mustafa Balbay ile Utku Çakırözer gibi. Liste daha uzar gider. İşte bu “tarafsız”lardan biri de Faruk Bildirici. Bağımsız-tarafsız gibi görünüp kendisini medya hakemi-ombudsmanı diye sunmaya devam eden bu kişi de aynı ekolün son dönem temsilcilerinden. Zamanında Hürriyet’in Erdoğan için attığı “Muhtar bile olamaz” manşetini “gazetecilik açısından çok doğru bir yaklaşım” diye yorumlamış olması ne kadar tarafsız olduğunun en büyük ispatıydı zaten..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.964 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum