CHP'deki demokrasi kültürü

Her platformda özgürlükler, fikir hürriyeti, ifade hürriyeti diye bas bas bağırıyor CHP sözcüleri.. İyi de yapıyorlar.. E tamam da, müdahale edebildikleri televizyon kanallarında böylesi bir dizayna kalkışmak, bu söylemle çelişmiyor mu?

Siyasi partiler kuşkusuz bir fikir etrafında toplanmış ve bir liderin öncülüğünde hareket eden mekanizmalardır. Bu yanıyla liderin sözüne ya da partinin programına taban tabana zıt bir fikrin o parti içinde yer alması uygun da düşmez doğru da değildir.. Her yerin kendi kuralları doğruları vardır.. Misal bu gazetede PKK’nın ya da FETÖ’nün övüldüğü bir yazı görebilir misiniz?.. O yazıları yazabilecekleri başka mecralar vardır, oraya giderler.. Onun gibi düşünün partileri de.. Fakat bu apaçık bir ahlaksızlığı, hırsızlığı, yolsuzluğu sırf parti aidiyeti var diye görmezden gelmeyi de gerektirmez.. Sırf bunlar dile getirildi diye konuşanların kellesinin alınması, itibarsızlaştırılması asla ve asla kabul edilemez..

                                                            ***

Bakın CHP’li Barış Yarkadaş bir şey söyledi.. Dedi ki, partimizin bir teşkilat yöneticisi hakkında bir suçlama var ve bu suçlama neticesinde il yönetimi kulağının üstüne yatıyor. Sonra?.. Sonrasını biliyorsunuz.. Bir tür “Me too” kampanyasına dönüştü bu iş..

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 118 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.969 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 255 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar