Çevre Bakanlığı Salda'ya Özel Çalışacak

Salda Gölü.. Türkiye’nin en derin, dünyanın en berrak suyuna sahip. Toros Dağlarının arasında bir mucize. Sudaki magnezyum nedeniyle bembeyaz bir renge sahip.

Beyaz kumsal, Mars’ın yüzey yapısıyla aynı. Dünyada bunun gibi Mars’ın kaya ve kum yapısıyla benzerlik gösteren sadece iki bölge var. Biri burası biri de Kanada’nın kuzeyinde..

***

Geçenlerde bu kumların, hafriyat kamyonlarıyla taşındığı ve gölden kilometrelerce uzağa taşındığını gördük. İyi ama ne oldu, neden böyle oldu?

***

Gelin önce Salda, eksiden nasıldı şimdi nasıl biraz daha yakından bakalım.. Bu doğa harikası yer, bir sene öncesine kadar çöp içindeydi.. Arabalar gölün içine kadar giriyor, tarifi zor bir çevre kirliliğine sebebiyet veriyordu. Gölün su kalitesi gün geçtikçe azalmış, derme çatma yapılarla doğal güzellik neredeyse kaybolmaya başlamıştı.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.967 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar