Asiltürk Erdoğan buluşmasının düşündürdükleri

İttifak sadece seçimlerde ortak adayla sandığa gitmek değildir.. Ülkenin ihtiyacı olan başka ittifaklar da olabilir.. Ve bugün bu durum, sandık ittifakından çok çok daha hayatî..

Başkan Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk ile buluşması çok doğru okunması gereken bir hamledir.. Erdoğan soranlara, hiç lafı dolaştırmadan söyledi.. Hiçbir tartışmaya yer bırkmayacak açıklıkta “…biz ittifak konuştuk büyüğümle..” dedi.. Şimdi gelin şu ‘ittifak’ ne demek, ona biraz daha yakından bakalım..

                                                          ***

Erdoğan’ın ‘İttifak’ açıklamasına, en dar anlamıyla, ‘Saadet’i Cumhur ittifakı’na davet etti’ perspektifinden bakanlar var.. Yanlış mıdır, doğru olabilir.. Siyaset bu.. 24 saatin ne kadar uzun bir süre olduğunu çeşitli örneklerle gördük.. Ama bence ‘ittifak’ dendiğinde bunu salt bir seçim iş birliğine indirgemek hatalı olur..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 113 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.964 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 246 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar